Hvordan monteres PVC hegn?

Hvordan monteres PVC hegn?

Oprettet d.

"Jeg er ikke den store handy-man, derfor var det vigtigt for mig, at hegnet skulle være nemt at sætte op"

Citat: Kunde der havde bestilt PVC hegn, som er nemt at montere

Er det svært at sætte et PVC hegn op i haven?

Der er heldigvis ikke mange ben i at sætte et PVC hegn op - specielt ikke hvis man har prøvet at sætte træhegn op - så vil det nemlig føles nemt som en leg! I princippet foregår montagen mere eller mindre på samme vis, PVC elementerne er dog meget lettere at bære rundt på og få til at sidde som man gerne vil have det. Som hovedregel skal PVC stolperne graves min. ca. 70cm ned i jorden og vi anbefaler at man altid får støbt stolpen i bunden. Dvs. at når stolpen skal 70cm i jorden, så skal den stolpe du vælger at bestille til dit hegn, i hvert fald være 80cm længere end højden på dit hegnsfag. Så er der nemlig til at der kan skabes et mellemrum meller jordoverfladen og starten på dit hegnsfag, samtidig med at mange også ønsker at stolpen rager lidt op over hegnet. Et godt lille fif: Jo større afstand der er mellem jordoverfladen og hegnsfaget, desto mindre beskidt bliver hegnsfaget i regnvejr. 

Oftest bruges der hvide PVC beslag som man bruger til at fastgøre toplægten og bundlægten til stolperne. Beslagene ser således ud:

Da beslagene også er udført i PVC undgår man at disse ruster eller på anden måde forgår - samtidig passer de perfekt til hegnet og på afstand lægger man slet ikke mærke til dem.

3 af skruerne monteres ind på stolpen og 4 skruer monteres på hegnsfagets top- eller bundlægte.

Da PVC stolperne er hule, er der nogle der vælger at fylde dem op med sand eller jord, efter de er sat i jorden. Så undgår man at stolperne lyder hule hvis man banker på dem. Det er dog smag og behag ifht. om man ønsker dem hule eller fulde.

Det er en rigtig fornuftig idé at bruge afstivere under montagen af sit hegn, så man sikrer sig at stolperne ikke begynder at hælde til den ene eller den anden side.

Hvad hvis målene ikke passer med min hegnslinje?

Det er yderst sjældent at man har en hegnslinje der går 100% op med de standard-størrelser af hegn som vi tilbyder. Frygt dog ej! Man kan nemlig nemt tilpasse sine hegnsfag så de passer til ens behov. Et eksmpel kunne være at man har sted man gerne vil have lukket med en hegnslinje, men hvor det sidste fag kun skulle have været 150cm bredt og ikke 180cm bredt. Her saver man blot de uønskede 30cm bort med en listesav og så har man et hegnsfag på 150cm. Det kan også være at det sidste hegnsfag blot skulle være 30cm bredt og så har man også mulighed for at lave samme øvelse. Nogen vil dog gerne have at hegnslinjen er mere lige og symmetrisk fordelt og derfor vælger man så at tilpasse alle fagene, så de i sidste ende har mere eller mindre samme bredde.

Her kan man se hvordan det ene hegnsfag er blevet tilpasset, så det går op med hegnslinjen. Bemærk at buen i hegn er lavet så det passer med det resterende hegn.

Hvordan monteres en enkeltlåge og en dobbeltlåge?

Ved lågerne skal man være opmærksom på, at de udsættes for store belastninger ved åbning og lukning. Det er derfor vigtigt, at man får forankret stolperne ordenligt i jorden. Brug derfor rigeligt af stolpebeton til dette. Stolperne er hule og kan i sig selv ikke bære lågerne, så derfor er det en god idé at disse støbes til 2 cm fra toppen. Et godt trick for ikke at skulle vente på, at en stolpe skal størkne, er at købe en imprægneret træstolpe i samme længde som PVC stolpen og isætte denne inde i stolpen, så den slutter tæt med den side, hvorpå lågen skal monteres. Et eventuelt hulrum skal fyldes med stolpebeton. Ved montering af beslag på stolpen, hvor der er isat en træstolpe, skal man ikke benytte de skruer, der bliver leveret med lågerne. Benyt her rustfrie skruer.

Her er en enkeltlåge blevet monteret i mellemrummet i hækken.

På fin vis er en dobbeltlåge her blevet monteret med espalier i hver side for at skabe symmetri.